Kan ik met Ease2pay ook in parkeergarages parkeren?

Ja, dat kan! Sinds kort kun je met Ease2pay ook parkeren in ruim 40 parkeergarages in Nederland. Voorlopig is deze functie alleen beschikbaar op iOS, maar we werken er hard aan om deze functie ook te introduceren op Android.

Waar kan ik met Ease2pay in parkeergarages parkeren?

In totaal hebben nu al meer dan 40 verschillende parkeergarages zich aangesloten bij onze app én dit worden er alleen nog maar meer!
Ben je in de buurt van een parkeergarage, dan zie je deze in de app op de kaart (naast de parkeerzone). Je herkent een parkeergarage aan het oranje logo.
Voor een actuele lijst van de actieve parkeergarages klik je hier.

Hoe parkeer ik in een parkeergarage met Ease2pay?

Je parkeert heel eenvoudig met de Ease2pay app in een parkeergarage.

De parkeergarage inrijden:

1. Rijd de parkeergarage in
  2. Neem een kaartje uit de slagboom. Let op: afhankelijk van de garage en het tijdstip kun je deze nog nodig hebben voor het openen van de voetgangersdeur bij het ophalen van je auto!
  3. Je kenteken en starttijd worden automatisch geregistreerd.
  4. Parkeer je auto waar je wilt!

Klaar met parkeren?

1. Open de Ease2pay app
  2. Selecteer de parkeergarage waar je geparkeerd staat
  3. Voer je kenteken in of gebruik een bestaand kenteken
  4. Betaal het voorlopige bedrag
  5. Je hebt nu 15 minuten de tijd om uit te rijden
  6. Zodra je naar buiten rijdt, berekent het systeem de totale duur en kosten van je parkeeractie en krijg je de rest van het geld automatisch teruggestort in je wallet!
  7. Geniet van je dag!

Zo makkelijk kan het zijn. Nooit meer wachten bij een betaalautomaat en nooit meer vergeten te betalen!

Wat zijn de voordelen van parkeren met Ease2pay in een parkeergarage?

Er zijn vele voordelen aan het gebruik van Ease2pay in een parkeergarage:

• Nooit meer in de rij staan bij de betaalautomaat, betaal vanaf je telefoon én rijd in één keer weg. De slagboom gaat automatisch voor je open!
  • Even vergeten te betalen? Je kunt direct betalen vanuit de app bij de slagboom, zo hoef je niet helemaal weer terug naar de betaalautomaat.
  • Zie je parkeergeschiedenis in één oogopslag. Weten hoeveel je betaald hebt voor parkeren? Zie het direct en overzichtelijk terug in de app.
  • Plus álle vaste voordelen van parkeren met Ease2pay!

Waarom wordt er eerst een bedrag in mijn wallet gereserveerd als ik wil uitrijden?

Als je geparkeerd staat in een garage, kan de parkeergarage pas nadat je bent uitgereden berekenen hoe lang je er precies hebt gestaan en hoeveel je precies moet betalen. Daarom reserveren we eerst een basisbedrag in je wallet. Dit bedrag is afhankelijk van de parkeergarage. Als je dan bent uitgereden, berekent onze app automatisch het definitieve bedrag dat je moet betalen en geven we de rest weer vrij in de app. Zo betaal je altijd het precieze bedrag en dus nooit te veel!

Heb ik nog wel een parkeerkaartje nodig?

In veel garages registreert het systeem pas je kenteken als je een kaartje trekt. Dan gaat de slagboom open en kun je naar binnen rijden. Afhankelijk van de garage en het tijdstip, kun je het kaartje ook nog nodig hebben om de voetgangersdeur te openen bij het ophalen van je auto. Ook kun je met het kaartje altijd nog aantonen hoe laat je begonnen bent met parkeren. Daarnaast heb je deze nodig als je niet binnen 15 minuten bent uitgereden na het stoppen van je sessie, of je uitrij sessie hebt geannuleerd.

Ik heb niet binnen 15 minuten nadat ik betaald heb de garage verlaten, wat nu?

Nadat je betaald hebt in de app, heb je 15 minuten om uit te rijden. Mocht je niet binnen 15 minuten zijn uitgereden, dan blokkeert de garage je betaling. In dat geval wordt het geld wat je hebt betaald teruggestort in je wallet. Je kunt in dit geval helaas niet opnieuw met de app betalen, omdat de parkeergarage dit blokkeert. Je kunt in dit geval met het normale parkeerkaartje betalen bij de automaat.

Ik heb mijn parkeeractie te vroeg beëindigd en kan niet binnen 15 minuten uitrijden, wat nu?

Je kunt je uitrijd-actie annuleren in de app door rechtsboven te drukken op 'Annuleren'. Je geld wordt in dat geval teruggestort in je wallet. Je kunt hierna alleen niet nog een keer met de app betalen, omdat de parkeergarage dit blokkeert. In dit geval kun je dus met je normale parkeerkaartje betalen bij de automaat in de garage.

Wat kost parkeren in een parkeergarage?

Voor parkeren in een garage betaal je dezelfde lage transactiekosten als voor straatparkeren bij Ease2pay. Zo zijn we de goedkoopste parkeerapp van Nederland, zowel op straat als in een garage!