1. Open de app wanneer je op het tankstation bent en bij de gewenste pomp staat.
  2. Kies onderin het menu voor de optie 'Tanken'
  3. Kies het juiste tankstation uit de lijst en druk op 'Nu tanken!'
  4. Kies het juiste pompnummer.
  5. Selecteer voor welk bedrag jij wilt tanken en druk op 'Nu betalen'.
  6. Zodra de betaling is afgerond kun je uitstappen en beginnen met tanken.

Ben je klaar? Hang de slang terug in de pomp.

Het daadwerkelijk getankte bedrag betaal je, dat kun je controleren onder het kopje 'Geschiedenis' in de app.

Waar kan ik tanken met de app?

Je kan al bij meer dan 700 tankstations door heel Nederland mobiel tanken. Je ziet in de app het actuele overzicht van stations.

Kan ik ook in het buitenland mobiel tanken?

Op dit moment zijn alleen Nederlands tankstations aangesloten.

Wordt er niet gedacht dat ik wegrijd zonder te betalen?

Absoluut niet. De app is gekoppeld met de kassa van het tankstation. Hierdoor krijgen de medewerkers een melding op het scherm dat jij met de app tankt én betaalt. Je kunt dus zonder zorgen na het tanken wegrijden.

Is het gebruik van een smartphone op een tankstation wel veilig?

Je mag je telefoon op het tankstation niet buiten de auto gebruiken. Het is wel toegestaan en hartstikke veilig om je telefoon in de auto te bedienen. Gebruik dus de telefoon bij aankomst op het tankstation wanneer je stilstaat. Leg daarna de telefoon weg en stap dan uit om te tanken.

Ik geef de pomp voor €50,- vrij maar hij stop al bij €48,44. Hoe komt dat?

Om te voorkomen dat je niet méér tankt dan het vooraf ingestelde bedrag hanteert de pomp een kleine veiligheidsmarge. Vaak stopt de pomp een liter onder het bedrag dat jij hebt ingesteld. Het daadwerkelijk getankte bedrag, in dit voorbeeld €48,44, betaal je. Dit zie je onder ook 'Geschiedenis' terug op de bon.

Betaal ik extra kosten als ik tank met de app?

Nee, er zijn geen betaalkosten, enkel de prij van de brandstof.

Welke literprijs betaal ik?

Je betaald altijd de actuele literprijs, zoals die vermeld staat op de pomp.

Krijg ik ook een bonnetje van het tanken?

Ja, het bonnetje vind je terug in de app onder 'Geschiedenis'.

Kan ik tanken als het tankstation gesloten is?

Nee, als een tankstation gesloten is kun je niet met de app tanken. Openingstijden zijn per tanstation in de app aangegeven. Klik in de app op het tankstation icoon; hier vind je de openingstijden.

Ik heb wel betaald maar niet getankt. Wat nu?

Het volledige bedrag wordt automatisch teruggestort in jouw tegoed wanneer je niet binnen 1 minuut na de betaling begint met tanken.

Het juist pompnummer wordt niet in de app weergegeven.

Als het pompnummer niet in de app staat, dan is het niet mogelijk om bij die pomp te tanken. Kies een andere pomp als dat mogelijk is.

Is betalen met je telefoon wel veilig?

Jazeker. Betalen met je telefoon is zelfs veiliger, omdat je in de auto de betaling kunt voldoen.

Ik heb het verkeerde pompnummer geselecteerd. Wat nu?

Mocht je het direct in de gaten hebben, pak dan de slang van de geselecteerde pomp en hang hem meteen weer terug. Jouw transactie wordt dan geannuleerd en het bedrag wordt teruggestort in jouw tegoed.

Is er al iemand bezig met tanken? Spreek dan degene aan en probeer en samen uit te komen. Op een bemand tankstation kan een pompwissel eventueel worden opgelost via de kassa in de shop.

Het tankstation en Ease2pay kunnen op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor dergelijke misverstanden. Let dus altijd goed op welke pom je in de app selecteert.

Ik kan het tankstation niet meer vinden op de kaart.

Als een tankstation (tijdelijk) niet meer zichtbaar is in de app, dan is er geen verbinding meer met het tankstation. Mobiel tanken is dan op dat tankstation (tijdelijk) niet mogelijk.

Kan ik tussentijds stoppen met tanken?

Ja dat kan. Hang het tankpistool terug en de tankbeurt wordt automatisch gestopt. Je betaalt het daadwerkelijk getankte bedrag. Dit zie je onder 'Geschiedenis' terug in de app.

Krijg ik korting als ik met de Ease2pay app tank?

Ja, vaak wel. Check de app voor alle kortingsacties.

Wat is Tank&Schenk?

Tank&Schenk is een functie in de Ease2pay app waarmee je voor jouw lokale (sport)vereniging kunt sparen. Voeg jouw club toe en je spaart automatisch bij iedere getankte liter voor je vereniging.

Krijg ik geld terug als ik tank voor een lager bedrag dan mijn geselecteerde maximumbedrag?

Als je voor minder geld tankt dan het maximumbedrag dat je hebt geselecteerd in de app dan starten we het te veel gereserveerde bedrag terug in je Wallet.

Let op: dit kunnen we alleen doen als je de app gebruikt met een account. Als je niet bent ingelogd kunnen we helaas het te veel betaalde bedrag niet terugstorten.