Hoe betaal ik met Ease2pay?


In de app zit een tegoed waarmee je betaalt. Met iDeal kun je altijd eenvoudig je tegoed ophogen.Hoe laad ik mijn tegoed op?


Je tegoed laad je op de volgende manier op:

  1. Open de app
  2. Druk rechtsonder op je account.
  3. Druk op Saldo en Saldo ophogen


Hoe krijg ik mijn tegoed terug?


Je tegoed krijg je op de volgende manier terug:

  1. Open de app
  2. Druk rechtsonder op je account.
  3. Druk op Terugboeken


Het kan 24 uur duren voor je het teruggeboekte geld op je rekening ontvangt.Kan ik ook achteraf betalen?


Nee, het is alleen mogelijk om aan het begin van de transactie te betalen.Is Ease2pay gratis?


Het downloaden van de app is gratis. Betalen voor brandstof is gratis zonder enige transactiekosten. Voor het betalen van een parkeertransactie met een account rekenen we €0,19 per parkeeractie. Met een abonnement kun je in de abonnementsperiode onbeperkt zonder transactiekosten parkeren. De tarieven van de week-, maand- en jaarabonnement vind je in de app in het accountmenu onder “Abonnement”. 

Gebruik je de parkeerapp zonder account dan betaal je nog extra kosten:  €0,25 cent voor betalen met iDEAL en  €0,35 cent voor betalen met een credit card. Als je zonder account de app gebruikt kunnen we daarnaast je geld niet terugstorten op het moment dat je een parkeersessie eerder stopt dan de oorspronkelijk gekozen duur. Als je een account hebt dan storten we het te veel gereserveerde bedrag terug in je Wallet.


Hoe sluit ik een abonnement af?


Als je vaak parkeert kun je een abonnement afsluiten zodat je geen transactiekosten meer betaalt. Als je een abonnement afsluit stopt deze automatisch na de periode waarvoor je hem hebt afgesloten. Als je dus voor een week of maand een abonnement afsluit, dan stopt deze na die ene week of maand. Je kunt dan wanneer het je uitkomt weer een nieuw abonnement afsluiten. Daarnaast kun je een voordeliger jaarabonnement afsluiten. Het loont al snel om een abonnement af te sluiten, bijvoorbeeld vanaf 3 transacties per week. 

Je kunt een abonnement afsluiten via account -> abonnementen. Daarnaast heb je de optie om een abonnement af te sluiten in het betaalscherm van je parkeertransactie. Als er al een abonnement actief is moet deze eerst verlopen voor je een nieuwe kunt afsluiten. Je kunt in het betaalscherm van een parkeertransactie zien hoe lang je abonnement nog geldig is. Dit kun je ook checken via account -> abonnementen. Zodra het abonnement is afgelopen zie je bij de eerstvolgende betaling van een parkeersessie dat je een nieuw abonnement kunt afsluiten, maar je kunt dan ook weer kiezen voor het betalen van transactiekosten. 


Kan ik ook op een andere manier betalen dan met iDEAL?


Ja, dat kan! Je kunt er per parkeer- of tankactie ook voor kiezen om met credit card te betalen. De transactiekosten hiervoor bedragen €0,35.


Hellas is het niet toegestaan met je credit card je wallet op te laden, omdat creditcard maatschappijen moeten weten waar het geld aan uit wordt gegeven en dit bij een wallet niet van tevoren duidelijk is.Wat gebeurt er met mijn saldo als ik het niet meer gebruik?


Als je een jaar lang je Ease2pay account niet gebruikt, beëindigen we je account. Je hebt dan nog 12 maanden om je tegoed zelf terug te storen naar je bankrekening. Na deze periode zullen wij het tegoed handmatig naar het bij ons bekende rekeningnummer terugstorten. We rekenen hiervoor een restitutie vergoeding van €10,00. Hoe je zelf je tegoed terugstort, vind je onder 'Hoe krijg ik mijn tegoed terug?'.


Voor meer informatie over de beëindiging van je account na inactiviteit lees je onze Algemene Voorwaarden.